Wat het kost ?


Wat kost het ?

Op deze korte vraag is niet zo kort te antwoorden. Het is afhankelijk van de wensen, het aantal gasten, het menu en de mogelijkheden ter plaatse. Er is een groot verschil tussen een drie- of vijfgangen menu en ook de kostprijs van bv. een stoofpotje is geheel anders dan van gepocheerde rogvleugel. Een amuse op een lepel is niet vergelijkbaar met een buffet. Voor 10 personen koken niet te vergelijken met 40 personen.

Goedkoper dan op restaurant ?

Meestal wel. Het ligt natuurlijk aan de wensen, de gemaakte kosten en te gebruiken materialen en grondstoffen. De prijs is misschien wel een beetje te vergelijken met een bezoek aan een restaurant.
In een restaurant wordt er voor veel gasten gekookt en kunnen de kosten over veel gasten worden verdeeld. Het voordeel van een kok-aan-huis is dat er weinig geïnvesteerd wordt in een bedrijfspand, inrichting enz, maar dat de kosten over minder gasten gedeeld kunnen worden. 
Het grootste voordeel is echter dat u bespaart op de drank. Zelfs als u er voor kiest de dranken via de personal chef te laten regelen.

Prijsstructuur

Lekker eten hoeft niet duur te zijn!

De prijzen die gehanteerd worden bestaan uit vaste kosten en variabele kosten. De variabele kosten bestaan uit het eten en de vaste kosten uit basiskosten (bereiding en gebruik materialen) en reis- en verblijfskosten. De vaste kosten zijn afhankelijk van de soort gelegendheid en reisafstand. Als voorbeeld:
Als mij gevraagd wordt 7 dagen te koken voor een groep van 12 personen die op vakantie gaat naar de Belgische Ardennen. Ze willen 's morgens ontbijten, een lunchpakket voor tussen de middag en 's avonds een warme maaltijd. Begrijpelijk is dan dat de vaste kosten hoger liggen dan diezelfde groep die in de eigen kantine willen gourmetten.

Voor verdere informatie:
Neem contact op met dit MAILADRES (klik op link) of bel met 0630 862547.