Gourmet


Altijd gezellig zelf de kok zijn

Natuurlijk kunt u alles kant en klaar bestellen voor uw gourmet of steengrill. U kunt het ook geheel laten verzorgen.

Wilt u het laten verzorgen, dan kan dit tot max. 30 personen. Tafels worden gedekt incl. de apparaten (elektra of gas). Vooraf kan een klein kopje soep, stokbrood of ander voorgerecht geserveerd worden.

Gourmetten wordt in Nederland bijna niet (meer) gedaan. Gourmetten is bakken in een klein koekenpannetje met onderwarmte (spiritusbrander). Deze bereidingswijze vergt veel tijd en enige kook-ervaring. Liever wordt gesproken over tafelgrillen.
Tafelgrillen is een activiteit waarbij een groep mensen aan tafel op een (steen)grill of bakplaat, steeds een eigen gerechtje klaarmaakt. Met behulp van verschillende ingrediënten die op tafel staan wordt het gerecht klaargemaakt. Na garing wordt het gerecht genuttigd terwijl men weer iets nieuws aan het bereiden is. De hoofd-ingrediënten bestaan uit vlees, vis en/of groente. Het geheel wordt aangekleed met verschillende sauzen, stokbrood en bijgerechten.

Vooraf wordt gekeken of de elektra-installatie geschikt is om elektrische tafelgrillen te gebruiken. Indien dit niet mogelijk is, worden gascomfoors gebruikt. Hiervoor gelden bepaalde (veiligheids)maatregelen die vooraf worden doorgenomen.
Bij de elektrische apparaten is het mogelijk om te grillen en gratineren, waarbij de pannetjes onder de grillplaat staan.